Salon Weesp

Behandelingen

Wat is trimmen?


Met trimmen wordt bedoeld, het knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen, ontwollen van de vacht. Voor bijna iedere hond is het van belang om regelmatig naar de trimster te gaan. Zo niet voor het in model brengen, dan wel het onderhouden van de vacht. De oude vacht wordt hierbij verwijderd zodat de nieuwe vacht kan groeien.


Bij een trimbehandeling wordt de hond helemaal nagekeken, het komt voor dat er dan iets wordt ontdekt wat extra aandacht verdient. Ik zal u dan ten alle tijden doorverwijzen naar een dierenarts.


Kortom uw hond is bij mij in goede handen.


Puppy-trimbehandeling

Het beste is als de pup ongeveer 3 maanden oud is om te laten kennismaken in de trimsalon. Wacht er ook niet te lang mee want dit hoort ook bij de socialisatie van een pup. Voordelen van een puppy-behandeling is dat de pup op een leuke manier kennismaakt met de trimsalon, waardoor zijn eerste ervaring als positief wordt ervaren. Doordat er gewenning en herkenning optreed bij een 2e behandeling heeft dit alleen maar voordelen. Daarom is mijn doel te allen tijde om de eerste kennismaking als zeer prettig te laten ervaren wat voor mij als trimster maar ook voor uw hond voor verdere behandelingen alleen maar nog leuker maakt.

Tips

  • Uw hond goed uitlaten voor uw naar de trimsalon komt,
  • Als het regent probeer de hond zo droog mogelijk te houden.
  • Heeft u hond een medisch probleem, laat het dan even weten.
  • Gedragsproblemen hoor ik graag bij het maken van de afspraak.
  • Laat uw hond niet te veel eten voor de afspraak.
  • Probeer de hond vrij van vlooien te brengen.

VIP Wandeling

Is uw hond niet zo’n type om met een grote hondengroep te gaan wandelen? Dan is de VIP wandeling iets voor uw hond, alleen uw hond wordt opgehaald en uitgelaten binnen Weesp. Informeer naar de mogelijkheden!  


Katten

Het komt steeds vaker voor dat de kat ook een bezoekje brengt aan de trimsalon. Meestal zijn het langharige katten maar ook kortharige katten komen naar de Salon. Verliest de kat veel haar en krijgt hij een dikkere vacht dan is het tijd voor een trimbehandeling. Uiteraard trim ik zonder narcose, en het liefst met de eigenaar erbij voor een handje extra en vertrouwde stem voor de kat zelf.